Ara

28 Ekim 2012 Pazar

Payet Yakalı Bluz



Bayramımız mübarek olsunnn! Takipleyen, takiplemeyen, küçük, büyük herkesin ellerinden gözlerinden öpüyorum.Bayramda favorim daima birinci gündür. Babanemde kahvaltılar o börekler, dızmanalar keza akşam ananemde ki o elininin lezzetini resmen akıttığı yemekler.Günün anlam ve önemi sadece yemek gibi gözüktü ama en güzeli de tabi ki ailenin büyük küçük bütün fertlerinin toplanması.Her odanın kapısını açtığımda boş yer bulamamak, ciyak vırrakk bebelere laf anlatmak, artık benimde elimin öpülmesi durumuna alışmak ve tabi akşamı nasıl ettiğimizi bilmeden kendimizi evimize bir hışımla atmak; günün şöööyle bir özetidir aslında...
Herkes gibi bizimde bayram telaşımız, koşuşturmalarımız fazlasıyla yaşandı. Bayramlıklar hazırlandı.Bende tabi bi bluz çalışması yapmak üzere 2 gün öncesinden balkonumu tekrar ziyaret ettim.Bu diktiğim model hem çok pratik hem de çok şık sevgili dikiş severler!:)Denemenizi şiddetle tavsiye ederim .Sizinde benim ki gibi şifon veya bluzluk kenarlarda değerlenmeyi bekleyen kumaşınız varsa hiç durmayın derim.







Ayrı bir kalıba ihtiyaç duymayacaksınız.1 m. kumaşım vardı enden kullandım. Kol ve beden birlikte düşünün(Yarasa kol gibi).Bolluğunu  ayarlayıp iki yandan diktim.Bir iki cm ilerisine ilik açtım.Bedene göre bebe yaka kalıbı ve pervazını çıkardım.Yaka payetli olduğu için alt tarafına siyah kumaş kullandım.Beldeki kemeri bedene diktim.Kuşaklarıda payetli kemere diktim.Ve bağladımmm:)İşte bu kadar arkadaşlar.
Tavsiyeleriniz, beğenilerinizi bekliyorum.Tekrar görüşmek üzere.
Sevgiler...


5 yorum:

Tık tık pıt